/
  • Over Charlotte Cardinaal

  • Zingen is voor Charlotte Cardinaal een passie. De muzikale carrière van deze nachtegaal begon al bij haar geboorte. Haar ouders en verloskundige werden overstemd door een paar enorm goede longen!

   Als baby/peuter genoot Charlotte al van liedjes en muziek. Sinterklaas- en kerstliederen werden het hele jaar door gezongen! Daarna kwam natuurlijk het K3 repertoire in beeld.

   Nadat ze als kleuter een kerstviering van het kinder/jeugdkoor “Sing it Out” had bijgewoond, wilde ze meteen lid worden. Helaas werden kleuters niet toegelaten op het koor. Charlotte moest nog meer dan een jaar wachten, tot ze kon lezen, voordat ze bij het koor “Sing it Out“ mocht.

   Charlotte is 10 jaar lid en soliste geweest van dit geweldige kinder/jeugdkoor .

   In 2010 heeft Charlotte auditie gedaan voor het project koor van de CEKEM proms te Geldrop. Daar werd ze gevraagd om naast het project koor ook mee te doen als soliste. Met het gevoelige nummer Ben van Michael Jackson maakte Charlotte als dertienjarige veel indruk. Dit was haar allereerste solo optreden.

   De CEKEM-proms smaakte naar meer, Charlotte besloot zanglessen te nemen bij Hella Hertogs om haar zangtechniek te verbeteren.

   Na de CEKEM proms werd ze gevraagd om mee te gaan zingen in het jongerenkoor Joyim te Geldrop. Charlotte heeft daar jaren met veel plezier gezongen.

   Zingen is voor Charlotte een passie. Charlotte is meesteres in het zingen van gevoelige nummers en weet keer op keer het publiek te raken met haar prachtige stem.

   Inmiddels is Charlotte regelmatig te zien geweest op Lite TV met het YouTube clipje van The A-team van Birdy/Ed Sheeran en ook op tv-oranje met het nummer Hallelujah in samenwerking met Hans van Seggelen.